mencari pelaburan mata wang kripto

Bagaimana untuk mencari pelaburan mata wang kripto anda yang seterusnya

Cryptonews – Kemunculan Bitcoin dan peningkatan cemerlangnya dalam beberapa tahun kebelakangan ini telah menyaksikan pelabur mencurahkan wang mereka ke dalam sebanyak berjuta-juta. Projek dan blockchain mencapai pulangan yang mengagumkan, serta kejatuhan dramatik.

Kini, orang lain yang ingin mencontohi pulangan rakan sebaya mereka sedang mencari perkara besar seterusnya dalam pasaran. Pada masa ini terdapat ratusan mata wang kripto alternatif, yang dipanggil “altcoins”.

Selalunya ICO terbaharu, atau tawaran syiling permulaan, mewakili peluang untuk melipatgandakan pelaburan, tetapi ia juga sangat berisiko. Walau bagaimanapun, adalah sukar untuk meramalkan syiling mana yang paling mendapat perhatian dan sebabnya. Dengan resipi yang betul, mata wang kripto boleh mencapai pertumbuhan yang mampan dan mengekalkannya sebaik sahaja gelembung itu pecah.

Cari ICO

mencari pelaburan mata wang kripto

Langkah pertama adalah untuk mengetahui tawaran syiling permulaan yang akan datang. Dengan tapak seperti ICOalert, pembangun mempunyai tempat untuk menyenaraikan pra-jualan dan jualan awam mereka yang seterusnya.

Mereka juga boleh menyenaraikan maklumat lain seperti had mudah, harga pembelian dan profil pasukan. Pelabur yang bijak boleh menggunakan tapak seperti ini untuk merancang kemasukan mereka, menyelidik dan menyediakan wang mereka untuk melabur dalam acara terbaik.

Populariti ICO semakin melonjak dengan data yang menyokong gembar-gembur.

“ICO Alert telah menyaksikan bilangan pengguna harian unik kami berganda setiap 2 hingga 4 minggu. Pertumbuhan ini luar biasa dan mengesahkan pendapat kami bahawa komuniti mahukan senarai ICO yang tidak ditapis.

ICO Alert kekal sebagai satu-satunya laman web ICO percuma dan satu-satunya senarai komprehensif ICO aktif dan masa hadapan, jadi kami menjangkakan pertumbuhan akan berterusan, “kata Robert Finch, pengasas ICOAlert.

Menilai Peluang

Walaupun ICO yang jarang ditemui menarik perhatian pelabur dan meningkatkan mata wang kripto yang diperlukannya, ramai yang pasti akan gagal. Mempelajari pasaran tidak rumit dan memberikan gambaran yang baik tentang bagaimana mata wang itu akan berlaku.

Betapa uniknya idea itu?

Terdapat berjuta-juta cara untuk menggunakan blockchain dan idea baharu muncul setiap hari. Pada masa ini, pasaran tidak kagum dengan syiling yang hanya mencipta semula model “mata wang terdesentralisasi”, begitu juga.

Bitcoin adalah idea revolusioner apabila ia mula-mula dicipta, tetapi kini semua mata wang kripto berkongsi fungsinya. Cari sesuatu yang memberi putaran baharu pada konsep lama atau ingin mencapai sesuatu yang bercita-cita tinggi. Jika anda melihat bahasa yang tidak jelas atau memuntahkan pada tapak web projek, elakkan kerana ia mungkin satu penipuan.

Pengagihan mata wang

Kontrak pintar yang menguruskan pengedaran syiling mempunyai peraturan khusus, seperti jumlah yang akan tersedia, untuk siapa, bila dan jika syiling yang tidak terjual akan “dibakar” (dimusnahkan) atau tidak.

Secara amnya, semakin berkurangan syiling berbanding dengan bekalannya, semakin banyak ia akan diperoleh di pasaran terbuka. Dapatkan maklumat tentang bilangan syiling yang akan dijual dalam prajualan tertutup (dan apakah bonus untuk membeli pada masa itu), tetingkap masa ICO dan banyak lagi.

Pelan pertukaran

Perkara yang paling optimistik untuk mana-mana mata wang kripto adalah untuk disenaraikan di bursa. Jika tempat seperti Coinbase, Bittrex, atau Kraken mengumumkan rancangan untuk menyenaraikan syiling yang masih dalam fasa ICOnya, ini adalah petanda yang sangat baik.

Blockchain apa ia dibina?

ICO baharu mesti dilancarkan daripada blockchain sedia ada, melainkan mereka merancang untuk membina sendiri. Rantaian yang menjadi asas syiling menentukan mata wang kripto sedia ada yang akan digunakan untuk menyertai ICO.

Projek menggunakan blockchain Ethereum akan memerlukan Ether untuk membeli mata wang baharu. Oleh itu, pada mulanya ia hanya boleh didagangkan dengan Ethereum dan bukan dengan mata wang kripto lain. Jika anda menggunakan rantai gelap seperti NEO, ini boleh menjejaskan harga.

Siapa dalam pasukan?

Lihat komposisi pasukan untuk pengetahuan dan pengalaman industri. Setiap projek sebenar akan menerbitkan profil ringkas setiap ahli, sejarah mereka dan peranan individu. Pasukan hebat yang penuh dengan veteran adalah menguntungkan.

Semua tentang aset

Kertas putih setakat ini merupakan penentu terpenting bagi keseriusan sesuatu projek. Ia mesti lengkap, komprehensif dan menerangkan dengan baik teknologi dan tujuan syiling. Aset lain mungkin termasuk video, catatan blog dan sumbangan pasukan lain.

Rujuk masyarakat

Akhir sekali, komuniti adalah penunjuk penting potensi mata wang kripto. Mata wang kripto mempunyai pengikut yang berkumpul dalam talian di tapak web seperti Reddit dan Bitcoin.org.

Github juga merupakan sumber yang hebat, dan mereka yang boleh membaca kod itu boleh melihat sejauh mana projek itu diprogramkan. Media sosial adalah kurang penting, tetapi ia juga boleh membantu. Keterlaluan yang diterima mata wang berkait rapat dengan harga akhirnya, kerana mereka yang bercakap mengenainya biasanya pelabur sendiri.

Berhati-hati dengan ganjaran, amalan yang digunakan oleh pemula crypto untuk memberi ganjaran kepada mereka yang menyebarkan berita baik. Bentuk pendapat anda sendiri dan sentiasa mengambil orang lain dengan sebutir garam.

Melabur dalam mata wang kripto dan Tawaran Syiling Permulaan lain (“ICO”) adalah sangat berisiko dan spekulatif, dan artikel ini bukanlah cadangan oleh Investopedia atau penulis untuk melabur dalam mata wang kripto atau ICO lain.

Memandangkan situasi setiap individu adalah unik, profesional yang berkelayakan harus sentiasa dirujuk sebelum membuat sebarang keputusan kewangan. Investopedia tidak membuat pernyataan atau jaminan tentang ketepatan atau ketepatan masa maklumat yang terkandung dalam dokumen ini. Artikel ini diterbitkan buat kali pertama pada 7 September 2017, setakat tarikh itu penulis memiliki mata wang kripto.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *